Despre

Editura Cartea creștină (ECC) este editura Societății Misionare Române (SMR), o organizație creștină înființată în 1968 în Statele Unite. Publicarea de carte creștină a fost începută de SMR în anii 1970, când dr. Petru Truța, președintele SMR în SUA, a publicat câteva cărți creștine în limba română.

Am putea spune că editura s-a născut în 1982 odată cu programul sistematic de publicare de carte teologică pentru pregătirea lucrătorilor din bisericile evanghelice din România. Într-o cooperare dintre programul BEE (Bilical Education by Extension) și Romanian Missionary Society, am început publicarea cărților necesare pentru un seminar teologic. Sub conducerea dr. Iosif Țon ECC a produs cărți pentru instruire teologică – traduse în SUA, tipărite în Olanda și introduse pe ascuns în România.

În 1990, odată cu începutul operațiunilor SMR în România, a fost înființată Editura Cartea creștină, ca o continuare a lucrării editoriale începute în SUA. Pentru o vreme echipa de traducători și editori a activat atât în SUA, cât și în România, dar treptat operațiunile au fost transferate integral în România.

După 2004, când conducerea editurii a fost preluată de dr. Livius Percy, programul editorial s-a diversificat mai mult, completând literatura teologică cu domenii noi – apologetică, familie, formare spirituală și altele.

În perioada 1982-1990 Editura Cartea creștină a publicat manuale teologice pentru seminarul „underground” BEE.

După 1990 s-a diversificat gama de cărți, adăugând Teologie sistematică, cărți de referință (Dicționar biblic, Dicționar de teologie, istoria Bisericii) și cărți de formare spirituală.

După 2004 accentul a fost pus pe cărți de apologetică și pentru familie sau dezvoltare spirituală personală.

Accentul editorial al Editurii Cartea creștină este pus pe cărți cu o teologie evanghelică biblică, conservatoare, scrise de autori consacrați, evitând trenduri efemere.

Cele mai importante titluri publicate de ECC sunt: Teologia sistematică (Erickson), Dicționarul biblic, Dicționar evanghelic de teologie, Studiu al Noului Testament, Călătorie prin Vechiul Testament, Creștinismul de-a lungul secolelor.

Cei mai importanți autori: Lee Strobel, Carl Henry, Francis Schaeffer, John MacArthur, John Piper, Jerry Bridges.